Friday, April 21, 2017

Make up. Perlu ke?

Assalamualaikum..

Hai semua, buat apa tu korang? Pia tak sihat beberapa hari lepas. Hari ni dah ok sikit. Bangun pagi terus mengemas, basuh baju, menyapu.. Haihh bestnya dapat berpeluh mcm ni. Kalau tak, hari-hari bawah aircond buat kerja tak habis-habis.

Cerita pasal make up, Pia actually tak pernah make up mcm yg maksudnya pandai make up. Haha. Cuma pandai pakai foundation, bedak baby & lipstick gitu jela. Memang jenis yg tak berani nak pakai lipstick merah, lukis kuning beriya-iya, compact powder pun pakai kalau nak touch up muka dah serabai sangat. :D 

Lepas pia mengemas pagi tadi, pia bosan.. Scroll intstagram tengok lawanyaaaa lah tengok orang yg pandai make up ni. Apa yg buat pia menjauhi make up salah satunya sbb masa pia try pakai foundation lain, terus muka naik jerawat. Lagi-lagi kat dahi susah hilang bekas jerawat. Stress betul. Sejak tu, lg lah pia tak pakai terus foundation bagi jerawat ok & just guna argan oil biar bedak tu bertahan lah sikit melekap kat muka.

So, pia saja la buka youtube tengok simple make up tutorial. Amboi simple pun byk tu kena apply. concealer, foundation,contour ,blusher,lukis eyebrow..  phewwww tepuk dahi. Pia, mmg tak rajin dgn semua tu. Selalu keluar, just apply argan oil, then foundation, bedak, lipstick colet colet bagi tak nampak pucat ja. :D. Tapi... Pia x bash okay org yg suka make up. It just that pia yg xreti & xrajin nak cuba.

Pia guna je apa yg pia ada. Pia takda concealer, xda contour, Tapi, bagi pia hasilnya bolehlah utk first-timer. Kasi akak chance lah! :D :D

OK pia share gambar . Tadaaaaa!




Okay lah, pia nak gerak pergi wedding. Sampai ketemu di next entry !


Wassalam,

xoxo,
Pia

No comments:

Post a Comment

Dari Hati ke Hati.

Assalamualaikum.. Berkata tentang hati, semua manusia punya hati *cehh ayat. Baik ke tak baik tu terpulang pada yg menilai. Dan sebai...