Tuesday, December 17, 2013

bersyukur :)

assalamualaikum

alhamdulillah semalam dpt berita baik dari kawan baik :)
dia dah dapat kerja before grad. alhamdulillah murah rezeki dia.
moga nanti rezeki aku pun dipermudahkn Allah.
ameen :)

apart from this,
aku bersyukur sbb disayangi. 
http://kesengalanmenyengat.blogspot.com/2013/12/buat-kekasih.html

*hee :p

alright, xdpt lama2 sbb byk kerja lg xsettle ni. 
jumpa di lain waktu.

senyum :)

wassalam

Friday, December 13, 2013

pelangi untuk aku :)

assalamualaikum

Hari ni ada sedikit masa utk aku cotcet kat sini. walaupun kekurangan idea nak cerita ttg apa, tapi hehe, aku nak cerita jugak.

Semester ni, aku terpaksa duduk luar dek kerana kuota kolej yg kononnya dah penuh. Dua tiga kali aku buat rayuan & pergi HEP. Alasan yg diberi, "kena berkorban sikitlah dik..terpaksa.mmg kolej dah penuh sgt ni". Pada masa yg sama, aku nmpk jugak betapa gigih seorg student perempuan ni dia fight for nk dptkn kolej. Yela, dia ada jawatan tggi, aktif sana sini, tapi xdpt. itu yg aku tertanya, kriteria apa yg dia tgok? haihh kupon aktiviti aku pun penuh. sedih taw..tapi, aku mmg xpelik kalau rayuan kolej gagal. Mana taknya, kalau pagi tu, tgok bas masha Allah, begitu byk yg jln,penuh2 smuanya. Jadi, redha je. Aku anggap semua ni ada hikmah. Dalam dua minggu kitorg bangun awal mengejar bas, akhirnya, mama kawan aku bg kawan aku guna kereta utk pergi kelas. Alhamdulillah. Itulah hikmahnya, perhaps (: .

Tapi, dlm syoknya duk luar ni xfikir aktiviti kolej, aku diuji dengan hey hey hey duit yg laju kluar bagaikan air. Dari situ, aku belajar berjimat. Hehe, xda lah jimat bebenor.. :p

Beberapa hari ni aku duk usya shawl utk akk aku. haihh, penat aku smpai ke sogo aku berjalan taw. Mak oiii, customers yg dtg sogo tu bagaikan zombiee. Handbag terpelanting.. Haha :D akhirnya aku dpt murah je shawl akk aku tu. cantik pun cantik. rm9 jeee. tudung 1.50 pun ada. akhir2 sem ni.. haihh geram i.. duit kena jimattttt .

Final exam dah nak dekat. haihhh aku risau gilaa polymer punya exm nt. begiu xyakin. moga baik la semuanyaaaa ... ameen.

'dia' busy gilaaa sem ni. aku dah immune dah xmsg.. xpela, mcm xbiasa kn . hehe. mgkin Allah nk jaga hati kami .

tulah warna warni cerita aku. .. byk lagi.
pelangi utk aku :)




Dari Hati ke Hati.

Assalamualaikum.. Berkata tentang hati, semua manusia punya hati *cehh ayat. Baik ke tak baik tu terpulang pada yg menilai. Dan sebai...