Saturday, October 19, 2013

still here .. let's begin :)

assalamualaikum..

last post was on 3rd July 2013 .. lama jugak meninggalkan blog. xkisahla tu.. hehe..
first of all, sebelum nak post new entry, byk halangan yg buat aku rasa nk off laptop serta merta. ishh.. :S ..first, google chrome yg tiba2 buat hal & pop up yg ntah apa2 kluar. xtahu aku adlh org yg paling malas nk tgok pop up tu. serius gangu mata aku.so aku biarkan pop up tu melompat2 sendiri. *merepek

last july was my final exam..bersama cuti semester, aku cutikn sekali segala kegiatn aku yg tak berkaitan dgn rumah. laptop ni hnya untuk tgok movie yg xkhatam mse ada kelas.. hehe. normal kan?
student katanya.. :)

well, let's begin with my story sepanjang holiday..
mulanya, berkobar2 semangat bila cuti bermula.. nak kerja kononnya..tapi, mak cakap, "kerja sebulan lebih,sapa nak amik kerja?tp,try jela cari..mana tahu ada"..sebenarnya nak kerja tu sbb.. aku nak shopping! ada ke perempuan xsuka shopping?kalau ada,yg pastinya bukan aku la tu..itu alasan biasa la nk shopping.tp, alasan utama aku--->last sem aku xda saving utk diri aku.sbb beberapa reasons. lagi,mcm biasa..aku xminta duit mak abah bila xda duit. jadi, duit tu adlh back up..
Dipendekkan cerita,aku xkerja pun..tp,first week cuti, aku jaga anak buah. dan minggu seterusnya, aku tlg mak aku. tapi xpelah, tiada penyesalan. hehe :)

2nd story, something yg menakutkan aku jadi waktu aku kat rumah.
sampai skrg aku rasa lg trauma tu. moga kejadian ni xberulang. semua ni start jadi masa study week..masa tu aku balik minta doa & semangat dari mak abah la seperti biasa.. nak exam kan..
malam tu aku tido sorang2. adik aku dah masuk matrikulasi. jadi,aku xda peneman.malam tu aku susah nak tido.xtahu kenapa..tiba2 aku dengar bunyi tapak kaki..jantung ni mcm nk meletup punya berdebar.aku tarik selimut smpai paras hidung.aku tgok tingkap..xda siapa.jadi,aku cuba lelapkan mata semula.
Still xboleh tido..aku sedapkn hati mugkin ada musang gamaknya kat luar rumah tu..biasalah, felda..byk pokok kat belakang rumah..
Tiba2 aku nmpak bayang lelaki kat tingkap tu. Ya Rabbi, Allah je tahu mcmana perasaan takut aku masa tu.boleh pulak dia selak langsir bilik, & suluh guna lampu handset dia,maybe.sbb seingat aku,lampu tu mcm cahaya kat fon je.aku pun terus "sapa tu ha? kau nak apa?".sbb aku smpat terfikir adik aku nak prank aku.*boleh pulak fikir gitu
Masa sahur, aku cerita kat mak..mak aku tnya adik2 aku. semua dh tido mati masa tu.Hantu?bukan kot..disebabkn tu kali pertama, abah kata mybe org lalu kot..xpun org xbetul.okay,make sense.
Habis exam, dah dekat nak raya.ada jugak..tapi masa tu awl lagi.xla mlm sgt.aku nmpak cm adik aku je.so,aku siap perli lagi.."kau ingt aku takut ke?haha :D"*kemain laa aku berlagak.
Seminggu raya tu, nothing happen.& aku pun xterfikir kejadian ni akn jd lagi.  lepas seminggu, masa tu smua dah balik kerja..so,back to basic,cuma mak abah,aku,adik2 & abg aku sorg yg lmbt sikit hbis cuti.Malam tu sekali lagi aku tak boleh tido..lampu jalan tu dah cukup mmbuatkn bilik aku ada cahaya samar2.sesuai sgtla buat tido..tapi dr dalam akn nmpak bayang2 pokok renek kat rumah jiran sebelah.tiba2 aku rasa mcm bayang tu jadi satu bayang yg solid.xda ruang2 dari pokok yg aku nmpak td.betul2 kali ni aku nampak bayang lelaki. tinggi..tiba2 dia selak langsir & campak kertas masuk bilik tu. betul2 landing terus kertas tu atas katil. dia tulis "hanya kau satu di hatiku".apa lagi, aku terus keluar bilik lari kat abang aku.
Abang aku terus xfikir apa, bawa parang keluar.pusing satu rumah. xjumpa..aku fikir mungkin dah lari..tiba2 bila abg aku dah masuk, aku nmpak byg2 dia baru lari dari rumah jiran sebelah..abang aku terus keluar & marah2 ..maki2..ohohoiiiii siapakah???terus aku trauma xleh tido seminggu.

Aku stop dulu nak solat asar. see u again >.<

No comments:

Post a Comment

Make up. Perlu ke?

Assalamualaikum.. Hai semua, buat apa tu korang? Pia tak sihat beberapa hari lepas. Hari ni dah ok sikit. Bangun pagi terus mengemas, b...