Wednesday, March 27, 2013

kawan baik (:

... بسم الله الرحمن الرحيم

assalamualaikum..

bertemankan lampu meja, cuba menaip papan kekunci walau mata hampir tertutup. dan.. roomate sudah selamat tido..dan eh,ada yg berdengkur ! :D :p

alhamdulillah berpeluang mengenali roomate yg baru selaku catalyst utk diri ni terus ketawa dan ceria. :)

meraka semua kawan saya skrg ! :)) 

beberapa hari yg lepas, roomate main my lappy..menggodek apa yg ada :p 

dan.. dia terjumpa gambar2 kawan2 saya ..

"bestnya ada kwn baik! :) " tu yg dia perkatakan.

.. lantas, membuat diri ni tersenyum dan bersyukur.

pd saya, syukur membuat diri kita rasa tenang ..sebab,syukur membuat kita merasa cukup dgn apa yg ada. sikit, apatah lg yg byk . :) kan?

mak kata " cuma kita yg tahu sapa kawan baik kita." 

ya, u right mom. :))

'dia' juga kwn sy dulu..tp dlm mengejar cita-cita, terpisah itu lumrah.

cuma mampu berdoa n minta semua utk mendoakn :) 

saya mahu seperti ini :

comel kan bila kita sama2 berjaya ? 

in sha Allah Allah akn aturkan yg terbaik andai kita lakukn yg terbaik :))

selamat malam ..

wassalam .. :)


Tuesday, March 19, 2013

Mahar Cinta (:

... بسم الله الرحمن الرحيم



Dengan nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...


Andainya dapat engkau mendengarkan
Suara di hatiku melagukan rindu
Kiranya engkau mampu mentafsirkan
Setiap bait kata-kata yang terucap

Pasti dirimu kan memahami
Harapan kasih yang terbina
Sekian lama di sudut hatiku
Hanyalah untukmu

Bukanlah aku sengaja
Melindungi rasa di jiwa
Namun bimbang diri kan terleka
Hanyut dibuai angan dan mimpi indah
Hingga terabai segala cita
Sedang khayalan tak menjanjikan
Segunung kebahagiaan
Sebagai mahar hantaran

Apakah mungkin engkau mengerti
Setiap cinta yang dilafazkan
Bukanlah sekadar mainan
Tetapi sebuah janji

Pasti dirimu dapat melihat
Rahsia kasih yang terpendam
Sekian lama di sudut hatiku
Hanyalah untukmu
Selamanya..


_((: siti sufiah rosdi :))_

Saturday, March 16, 2013

bunga-bunga impian (:


... بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Assalamualaikum (:

Rindu bertamu di Abu Dhabi. Cinta Qaseh. 

Dua tajuk cerita ni cukup menggambarkan betapa hati ni berbunga-bunga. nak ke sana dan ke mari.. hiks :D ..

Alhamdulillah program 1 citizen hari ni berjalan lancar. Esok exam pulak.. Moga2 lulus n dpt certificate. Amin (:

Ok, lecturer yg conduct 1 citizen td Puan Suhaila. She is a forensic lecturer. tp program 1 citizen ni bukanlah psal 1 malaysia or something like that.. bukan.. more like technology n penggunaan internet. 

Puan cerita psl plagiarism. Rasanya ramai yg tahu ttg ni..hehe :) . sapa yg menghadapi thesis, ehem! msti faham.. teringat mse diploma dulu. mak aihh pening nk wat citation. seriously leceh..dgn journal yg susah dpt. tp advantagenya skrg ni dh ada pengalaman,xdalah mcm terkejut pulak kn..

Puan ada cerita jugak, nanti klau boleh smbung master, sambungla kat overseas.. cuba dptkan pengalaman sebaik mungkin sbb pengalamn susah nk dpt..usaha sebaik mungkin.
 
So,diri ni yg excited ni pun terus search gmbr amsterdam cuz puan ckap, kat situ byk peluang smbung dlm bidang chemistry. Ya Rabbi cantiknya amsterdam! tapi xberharap pun study situ..cuma masih berharap dpt smbung master. :)

Bila dh search gmbr2 ni, teringat salah satu impian yg xpernah terpadam which is nak pergi ke 7 wonders of the world.
Bila tgok dia gi taj mahal, seriously rasa nk menangis cuz teringat impian tu ! 


hey, u should be there with me tau x? waaa :"( *kesat air mata .

Ya Allah, permudahkanlah segala urusanku. Amin . :')


Friday, March 1, 2013

Semalam :')

... بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Assalamualaikum..

Alhamdulillah dgn iradat Allah,masih diberi kesempatan untuk meluangkn sedikit masa utk jari-jari ini menari di papan kekunci..berteman cahaya bulan yg masih terang. cantik.sungguh! :) 

Setelah dua kali membaca yasin, ku panjatkan doa pd Allah agar urusan hidup dan matiku dipermudahkn..ditetapkan iman diri, kesejahteraan mak abah dan seisi keluarga yang masih di sisi memberi dorongan,untuk sahabat2, juga xlupa doa utk seorg ibu yg telah pergi.ibu dia..seorg yg ingin benar aku jumpa di hari raya tahun yg sudah.Namun, percaturan Allah itu penuh hikmah dan bijaksana. Aku redha impianku utk bertemu dan mengenalinya dgn lebih dekat lagi tidak kesampaian.Entah kenapa air mata ini masih lg deras mengalir seperti diri ini sudah mengenalinya. aku hnya pernah melihat gambarnya.

Menapak ke bilik dgn ketenangan hati. Tapi,kepala ini diserang rasa sakit. Merehatkn diri, main tab membalas whatsapp sebentar, mengucap syahadah n doa2 sebelum tidur.

Ku termimpikan wajah arwah..berpesan seperti pesanan seorg ibu..seperti mak :) ..mulutnya tidak bergerak..Aku hnya mampu melihat wajahnya.Tapi entah kenapa dpt mendengar suara dan pesanannya ..

Mimpi insan biasa seperti aku adalah mainan tidur. tapi dgn mimpi ini, aku juga bersyukur. Allah beri aku peluang jumpa dlm mimpi. andainya mimpi itu tak benar pun tak apa.cukuplah aku merasa perasaan seperti bertemunya di alam yg nyata. *Sebak 

Semoga Allah sentiasa merahmatimu dan tergolong dlm kalangan golongan yg beriman. Aaminn Ya Rabbal 'alamin.

Wassalam :')

Make up. Perlu ke?

Assalamualaikum.. Hai semua, buat apa tu korang? Pia tak sihat beberapa hari lepas. Hari ni dah ok sikit. Bangun pagi terus mengemas, b...