Friday, September 21, 2012

Memoirsss (:

Assalamualaikum

Beberapa hari ni, kaki rasa lenguh .. badan rasa letih.. sbb hari2 naik turun tangga dan bukit .. Hee ,tapi xpelah .. student's life. Normal (: ..

Jadual hari selasa xpack .. tapi ada lab malam .. ya Allah... risau jgk cuz xtahu sapa geng ..fakulti pun scary .. waaaa )': .almaklum,fakulti tertua.. moga xda apa2 yg xdiingini berlaku ..aaminnn . Terpaksa register kelas  lg cuz dah penuh .. uhuk3 ...

Minggu lepas, kami serumates semua keluar. Didi bw kereta. Alhamdulillah, Allah permudahkn urusan kat cni sbb didi is my best friend since diploma ..one day is not enough to tell about her , but really, she is awesome ! (:

Best friend berkumpul. Aini dr Pahang dtg jugak. Rasa happy sampai mengalir air mata. RINDU .. (':

Rindu kawan2 dari pilah yang xdpt sama2 kat shah alam. Masing2 bawa haluan utk berjaya. Well guys, i always pray that, our friendship will never end , EVERLASTING ((:  ..

Rindu segalanya tentang Uitm Kuala Pilah yg pd awalnya, tak suka. Tapi, semakin hari semakin sayang . Hehe ..

Also proud when first batch from Uitm Kuala Pilah , Diploma in Science, like 90% menyambung ijazah ..kat FSG Shah Alam of course, kat puncak alam yg ramai jugak student DIS, kat Unhas,Indonesia ..yg juga student DIS .. (:

like the lecturers have said when we took the last final exam,

"kami seperti membesarkan anak yg belasan tahun (18) yg akhirnya berjaya habiskan diploma di umur puluhan tahun.(21) ..terasa kami juga turut belajar sekali.. 1st batch will always the best. jika kami boleh membandingkn kamu semua dgn batch yg selepas kamu, kami akn katakn kamu semua yg terbaik. terima kasih atas segala kerjasama yg kamu berikan. kami tak risau melepaskn kamu semua slps ini.."


teringt juga pesan terakhir prof bel kelas AS1206D1:

"at first, all of u like a baby. but, finally, with good cooperation u hv shown, and never give up to learn, if i were the interviewer for your job position, i will hire u with open heart. saya halalkn segala ilmu yg saya beri. plz greet me if u meet me at anywhere, and jgn lupa bgtau kamu 1st batch uitm k.pilah "

alamak, over tak cerita ?..hehe ... :p *p/s: tak peduli




Sunday, September 16, 2012

Seminggu Berlalu

Assalamualaikum

Sebelum memulakan coretan, segala post blog yg sebelum ni telah pun dipadam. Hehe ..

Alhamdulillah 8/9/2012 ,aku selesai mendaftar sebagai mahasiswi semula setelah hampir 6 bulan bercuti di rumah. Seminggu telah pun berlalu. insyaAllah aku pemegang B.Sc (Hons) Chemistry.

Hari pertama dan kedua,aku berlagak cool walau sbnrnya otak aku xdpt berfikir dengan jelas. Stress dgn pengecualian kredit(pc) yg berulang2 berlaku permasalahan yang sama dan cemburu dgn course lain yg xperlu bersusah payah menguruskan pengecualian kredit ni. Akhirnya, hari ketiga kat cni, air mata jatuh mencurah2.. Haha :D

Paling  membuatkan kami berpusing2 kepala bila gred yg diminta utk pc adalah tinggi. Sedangkan org lain boleh pc dengan tersenyum. dan ini yg mereka kata bila hal ini aku bangkitkn "maknanya budak chemistry gempaklah siapa boleh pc. tinggi requirement dia kottt! ..sapa je boleh pc cmtu". "Haah,kott la sgt.aku yg hot nak selesaikan semua ni."..dalam hati aku je tuh .. :p

Selepas mengira semuanya, (guna kalkulator) :p ..aku dapat buat beberapa pc which are : HBU n CTU yg tetntu2 nya ex-diploma uitm boleh buat pc dan beberapa subjek lg ..

Supposedly, boleh memendekkan waktu degree 3 tahun kepada 2 tahun setengah. tp aku memilih utk 3 tahun jugak cuz xsggup dgn subjek yg melambak2..klau boleh, nak study dgn tenang. Hehe :) *bila nk keje, bila nk kawin? Alamak =.= 

Takpe lah. kita merancang dgn cita, Allah merancang dengan cinta (: ..apa2 yg terjadi lepas ni,moga aku redha dan ikhlas .. aminn 

Wassalam.





Make up. Perlu ke?

Assalamualaikum.. Hai semua, buat apa tu korang? Pia tak sihat beberapa hari lepas. Hari ni dah ok sikit. Bangun pagi terus mengemas, b...